Šestiboká rozevírací forma Oštěpek — Dřevěné formy na máslo, oštěpky, pařené sýry — Chovatelské potřeby Driml

Dárkové poukázky Driml
Dřevěné formy na máslo, oštěpky, pařené sýry

Šestiboká rozevírací forma Oštěpek

Šestiboká rozevírací forma Oštěpek
Šestiboká rozevírací forma OštěpekŠestiboká rozevírací forma OštěpekŠestiboká rozevírací forma OštěpekŠestiboká rozevírací forma OštěpekŠestiboká rozevírací forma OštěpekŠestiboká rozevírací forma OštěpekŠestiboká rozevírací forma Oštěpek

Dřevěná, šestiboká manžeta - forma na tradiční slovenské sýry Oštěpky Precizní, tradiční truhlářská ...
Více »

Kat. číslo 53381
Cena s DPH 469 Kč
Cena bez DPH 387,6 Kč
Dostupnost běžně dostupné
Balení 1kus volně
Kusů:  

Popis výrobku

  • Dřevěná, šestiboká manžeta - forma na tradiční slovenské sýry Oštěpky
  • Precizní, tradiční truhlářská a řezbářská práce z lipového dřeva
  • Rozměry formy: Šestidílný pás má po spojení  průměr 90 mm, výška 75mm
  • Váha zhotoveného oštěpku 2x cca 120g
  • Před prvním použitím impregnovat v rozehřátém slunečnicovém oleji
  • Postup při výrobě oštěpku:
  • Vypracovat hroudu sýra (hrudku) propařit v syrovátce a potom v teplé vodě cca 50-65°C
  • Hnětením zbavujeme hrudku přebytečné syrtovátky.
  • Obsah syrovátky má zásadní vliv na trvanlivost produktu, čím méně syrovátky, tím lépe
  • Tažnou syřeninu dále propařujeme překládáním při teplotě 65 - 70 °C
  • Sýr musí být zcela prohřátý a konzistentní, musí se dát dobře táhnout
  • Forma se nahřeje v teplé vodě
  • Přiměřené množství sýru vtlačíme do formy, která je uzavřena spojovacím svorníkem - kolíčkem
  • V nejhlubších reliéfech je formička provrtaná pro odvod stlačovaného vzduchu
  • Po vytvarování sýru můžeme formu rozdělat vytažením dřevěného kolíčku a sýr vložit do velmi studené vody
  • Formu je možné ihned použít znovu. 
  • Vychlazený oštěpek (oštiepok) potom vložit do chladného nasyceného solného roztoku.
  • Po několika hodinách (12 - 24 hod) nasolování se oštěpky ze solného roztoku vyjmou
  • Doba nasolování může být proměnná, do lázně je třeba sůl doplňovat
  • Správné nasolení záleží hodně na zkušenosti sýraře 
  • Doporučujeme používat hustoměr do solné lázně, katalg.č. 54404
  • Takto zpracovaný sýr se může použít ihned ke konzumaci nebo vaření
  • Nebo se může pověsit do síťky a dva dny sušit v dobře větrané místnosti 
  • Potom se udí ve studeném kouři z bukového nebo ovocného dřeva do zlatohnědé barvy
  • Nepoužívejte prosím dehtové nátěry, takzvaný umělý kouř, degradujete tím svoji práci!
  • Forma Vám může vydržet na celý život.

 

K tomuto produktu zakoupili ostatní zákazníci nejčastěji:

Zboží zakoupené ostatními zákazníky k produktu Šestiboká rozevírací forma Oštěpek

Forma dřevěná na máslo 400g

Forma dřevěná na máslo 400g

Obdélníková forma na máslo z lipového dřeva Rozměry: 200x130x50 ...

Kat. číslo: 53351

830 Kč s DPH
685,95 Kč bez DPH
ks
Detail

Forma na máslo dřevěná hranatá 13x10,5x3cm

Forma na máslo dřevěná hranatá 13x10,5x3cm

Forma na máslo dřevěná hranatá Vyrobeno z lipového dřeva Motiv ...

Kat. číslo: 53353

290 Kč s DPH
239,67 Kč bez DPH
ks
Detail

Dvoudílná forma na 2 oštěpky, vzor 2

Dvoudílná forma na 2 oštěpky, vzor 2

Dřevěná, dvoudílná, dvojnásobná forma na tradiční slovenské sýry ...

Kat. číslo: 53377

590 Kč s DPH
487,6 Kč bez DPH
ks
Detail

Komentovat

Vložte dotaz nebo napište zkušenost se zbožím Šestiboká rozevírací forma Oštěpek

Komentáře zákazníků

Dotazy a zkušenosti zákazníků se zbožím Šestiboká rozevírací forma Oštěpek

Žádné komentáře