Mezofilní kultura OMEGA DL 1 - na 200 l mléka
V lyofilizované formě určená k přímému zaočkování do mléka.
Velmi mírně aromatická zaočkovací ...
Více »
Kat. číslo | 53318 |
---|---|
Cena s DPH | 165 Kč |
Cena bez DPH | 136,36 Kč |
Dostupnost | běžně dostupné |
Balení | - |
Popis výrobku
- V lyofilizované formě určená k přímému zaočkování do mléka.
- Velmi mírně aromatická zaočkovací kultura vhodná k nastartování kysání při výrobě tradičních selských sýrů ze všech druhů mléka. Má univerzální použití pro čerstvé, tvarohové i lisované sýry. V mléku doplňuje přirozenou floru. Zrání může být krátké (30min), ale i dlouhé (3h) v závislosti na technologii výroby a požadovaných vlastností výrobku.
- Směs velmi odolných kmenů, které vyrábí málo plynů (90% homofermentativní).
- Vhodná teplota mléka při zaočkování je 22 - 35°C (minimálně 20°C). Doba minimálního zrání 30min. Mezofilní kultury nepřežívají teploty nad 40°C.
-
Kultury jsou velmi účinné, dle našich zkušeností je často možné dávkování snížit až na polovinu. Předávkování může být i důvodem nekvalitního výrobku.
-
Jedná se o mrazem vysušený prášek, balený v praktické plastové ampuli, která umožňuje opakované uzavírání a postupné odebírání částečného množství kultury při zpracovávání menšího množství mléka, než na kolik je balení určeno. Je možné dávkovat kulturu přímo do mléka, velmi dobře se rozpouští.
-
Skladování a doba trvanlivosti : doporučené skladování je při -18°C kdy garantovaná trvanlivost je 2 roky od data plnění, které je uvedeno na obalu. Krátkodobé uchování kultury při vyšších teplotách, např. při transportu nebo při manipulaci při výrobě, má minimální vliv na účinnost kultury a její trvanlivost nijak výrazně neovlivňuje. Obsah balení je nutné chránit před vniknutím vlhkosti.
-
APLIKACE – doporučené postupy:
Tvarohové sýry - mléko se zaočkuje po večerním dojení (teplota mléka 30°C - 37°C) a po 50 minutách se ochladí na 15 - 17°C. Ráno se k večernímu mléku přidá ranní nádoj a teplota mléka se upraví na 18 - 21°C. Pak se přidá velice malé množství syřidla.
Měkké sýry - mléko se před sýřením nechá předezrát kuturou 50 - 180 min dle technologie výroby sýru.
Lisované sýry - mléko se nechá zrát 30 minut s kulturou a poté se zasýří. Omega vytvoří jemné okyselení. Sýry mají hladkou strukturu s minimem ok.
Složení kultury
- 80% Lct. Cremoris + Lct. Lactis - 20% Lct. Diacetilactis + Leuc. Crremoris + S. Thermophilus Dávkování - DL1 - doporučené k přímému zaočkování 200l mléka
K tomuto produktu zakoupili ostatní zákazníci nejčastěji:
Zboží zakoupené ostatními zákazníky k produktu Mezofilní kultura OMEGA DL 1 - na 200 l mléka
Komentovat
Vložte dotaz nebo napište zkušenost se zbožím Mezofilní kultura OMEGA DL 1 - na 200 l mléka
Komentáře zákazníků
Dotazy a zkušenosti zákazníků se zbožím Mezofilní kultura OMEGA DL 1 - na 200 l mléka
Žádné komentáře